SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Hemşirelik

Güncel duyuru bulunmamaktadır.

TÜM HABERLER

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INNOVATIVE EXPERT HEPATOBILIARY SURGERY; HEPATOBILIARY MEETING FOR NURSES
28 Mayıs 2015, Perşembe günü Dokuz Eylül Üniversitesinde "International Symposium on Innovative Expert Hepatobiliary Surgery; Hepatobiliary Meeting for Nurses", toplantısı gerçekleştirildi. Françoise Van Hove ve Doç.Dr. Özgül Karayurt'un düzenlediği toplantıya hemşirelik bölüm başkanımız Doç.Dr. Filiz Öğce de katıldı.

EPİZYOTOMİ ve CERRAHİ DİKİŞ MATERYALLERİ TOPLANTISI

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen, "Epizyotomi ve Cerrahi Dikiş Materyalleri Toplantısı",  25 Mayıs Günü İstanbul’da yapılmıştır.

Açılış konuşmaları, Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Dernek Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Filiz ÖĞCE tarafından yapıldı. Ardından program kapsamında:

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Dernek Başkan Yardımcısı Yard.Doç.Dr. Dilek Çakır UMAR, Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Tanıtımı; Doç. Dr. Filiz Öğce, Cerrahi Dikiş Materyalleri;  Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hafize Öztürk Can, Epizyotomi konularında sunumlarını gerçekleştirmiştir.

Sunumların ardından, katılımcıların Medtronik ve Covidien firmasının düzenlediği İnovasyon Merkezi Turuna (CCI) katılımı sağlandı.

Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Öğretim Elemanlarından Sayın Aytül Pelik Hadımlı ve Sayın Zehra Baykal Akmeşe’nin eşliğinde toplantının  “Pelvik Modeller Üzerinde Uygulama” bölümü de aktif ve verimli katılımlarla tamamlandı.

Toplantı geribildirimler, tartışma bölümleri, teşekkür ve katılım belgelerinin verilmesiyle sonlanmış oldu.

TÜRKİYE OBEZİTEDE NEREYE KOŞUYOR?

Türkiye’de fazla kilolu bireylerin nüfusa oranının yüzde 33, obez bireylerin de yüzde 32 olduğu belirtilerek, ülkenin ciddi bir halk sağlığı sorunuyla karşı karşıya olduğu vurgulandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elem Kocaçal Güler, dünya genelinde 2015 yılında fazla kilolu birey sayısının 2.3 milyara, obez sayısının da 700 milyona ulaştığını bildirdi.

12-18 MAYIS HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLAMASI

12 Mayıs Salı Günü Özel Gazi Hastanesi tarafından düzenlenen Geleneksel Hemşireler Günü Yemeğine İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bölümleri Öğretim Elemanları katılmıştır.

12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ ÖNEMİ

Hemşirelik mesleği toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan sevgisiyle, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslektir. Hemşireler, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin “Herkes için Sağlık” ilkesini benimseyen, birey, aile ve topluma sağlık hizmeti sunmada ekibin en etkin rol oynayan üyesi olma konumundadır. Dünyada 1954, ülkemizde de 1964 yılından bu yana Florence Nightingale’ in doğum günü olan 12 Mayıs Hemşireler Günü olarak kutlanmakta ve her yıl farklı bir tema ile etkinlikler düzenlenmektedir.

HEMŞİRELERİN GELECEĞİ LİSANSTA

Sağlık alanında önemi gittikçe artan hemşirelik mesleğinde uzmanlar, 4 yıllık lisans eğitiminin önemini vurguluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Filiz Öğce, hemşirelerin sorumluluklarındaki değişimler sonucu bu alandaki eğitimin lisans düzeyinde verilmesinin gerekliliğinin ortaya çıktığını belirtti.

CERRAHİ VE AMELİYATHANE HEMŞİRELİĞİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR  2015-KAYSERİ
CERRAHİ VE AMELİYATHANE HEMŞİRELİĞİNDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR 2015-KAYSERİ

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen, "Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar Toplantısı-2015",  25 Nisan Günü Kayseri'de yapılmıştır.

ALERJİ MEVSİMİNE DİKKAT!

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte doğanın canlanması, bağışıklık sistemlerini de uyarıyor. Uzmanlar, vücudun özellikle bahar aylarında alerjik reaksiyonlara karşı daha hassas olduğunu, her üç kişiden birinin alerjik hastalıktan etkilendiğini belirtiyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Filiz Öğçe, alerjinin besin, polen, bitki, hayvan tüyü, toz, böcek ısırıkları, ilaç ve takılar gibi maddelere aşırı duyarlılık vermesiyle ortaya çıktığını ifade ederek, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünya nüfusunun yüzde 40’nın alerjik hastalıklardan etkilendiğini kaydetti.

CERRAHİ ENFEKSİYON BULUŞMASI
Cerrahi Enfeksiyon Derneği ile Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneğinin birlikte düzenlediği “Cerrahi Enfeksiyon Buluşması” 5-7 Mart 2015 tarihlerinde İstanbul’da Polat Reunesans Otel’de gerçekleştirildi.

TÜRK CERRAHİ VE AMELİYATHANE HEMŞİRELERİ DERNEĞİ - Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar 2015
Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen, "Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar Toplantısı-2015",  21 Mart 2015 tarihinde Trabzonda yapılmıştır.