TÜM HABERLER

Prof. Dr. Yankı Yazgan ile ‘Ergenlikten Gençliğe Kaygı, Öğrenme ve Seçimler’ Konferansı
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği Prof. Dr. Yankı Yazgan ile ‘Ergenlikten Gençliğe Kaygı, Öğrenme ve Seçimler’ konferansı 24 Şubat 2015’te saat 13:30’da İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Hemşirelik Eğitimi Çalıştayı
Hemşirelik Eğitimi Çalıştay’ı 12-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hemşirelik Yüksekokulu Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Hemşirelik eğitimi ve öğretimi açısından  büyük önem taşıyan bu çalıştaya üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Filiz Öğce ve Öğr. Gör. Dr. Huriye Vural katılmıştır.

AVRUPA CERRAHİ ve AMELİYATHANE HEMŞİRELERİ GÜNÜ

18 Şubat 2015 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Filiz ÖĞCE'nin başkanlığında Türk Cerrahi Ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği'nin düzenlediği, "15 Şubat Avrupa Cerrahi Ve Ameliyathane Hemşireleri Günü", "Kesici/Delici Alet Güvenliği Seninle Başlar" konulu toplantı ile üniversitemizde kutlanmıştır.

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Filiz Öğce, Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Başkanı olarak seçilmiştir.

KALİTELİ UYKU SAĞLIKLI YAŞAMA İLK ADIM

Türkiye’de her on kişiden birinin uykusuzluk sorunu yaşadığına dikkat çekilerek, son 50 yılda günlük uyku süresinin erişkinlerde ortalama 2 saat azaldığı belirtildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Deniz Talaz, kaliteli bir uykunun uygun zamanda yeterli sürede kesintisiz olması gerektiğini söyledi.

YAŞLILARDA İLACA DİKKAT

Türkiye'de yaşlı nüfusun yüzde 89'unda kronik bir rahatsızlık olduğu, çoklu ilaç kullanımı nedeniyle ilaçların yan etkilerinin yaşlı bireylerin yaşam kalitesini azalttığı belirtildi. Yaşlı bireylerin yaklaşık yüzde 32'sinin iki, yüzde 23'ünün üç, yüzde 14'ünün dört ve üzerinde uzun süreli ilaç kullandığı kaydedilerek, bu durumun tedavi sırasında en az bir ilacın yersiz alındığı anlamı taşıdığı vurgulandı.

‘SAĞLIK KONTROLÜ İHMAL EDİLMEMELİ’

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı verilerine göre, kalın bağırsak kanserinin kadınlar arasında görülme sıklığının üçüncü, erkeklerde dördüncü sırada yer aldığı belirlendi. Kalın bağırsak kanserlerinin nedeninin tam olarak bilinmediği ancak gelişiminde çevresel ve ailesel faktörlerin etkili olduğu belirtilerek, 50 yaş ve üzerindeki kişilerin sağlık kontrolünü düzenli yaptırması gerektiği vurgulandı.

'AIDS’TEN KORKMAYIN ÖNLEM ALIN’

Bağışıklık sistemini çökerten AIDS'in dünya genelinde dördüncü ölüm nedeni haline geldiği, bu hastalıktan korkmak yerine tanı ve korunma yollarının öğrenilmesi gerektiği vurgulandı. 2012 yılında 2,3 milyon kişinin AIDS hastalığına yol açan virüs olan HIV'e yakalandığını, 35,3 milyon kişinin HIV taşıyıcısı olduğu kaydedildi. Türkiye’de 1985’den 2014 yılına kadar yüzde 73’ünü erkeklerin, yüzde 17’sinin de yabancı uyrukluların oluşturduğu toplam 7 bin  50 kişinin HIV pozitif olduğunu bildirdiği belirtildi.

Educaturk Eğitim Fuarı

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin de katıldığı 13-14 Kasım Educaturk Eğitim Fuarı Manisa Anemon Hotel'de gerçekleşti.

DİYABETLİ YAŞAMDA HER YIL 10 MİLYON ARTIŞ

Diyabet ile yaşayan insanların sayısının Türkiye’de 7 milyonu aştığı belirtilerek, başta diyabetli hastanın eğitiminin sağlanması olmak üzere, kan şekeri ve kilo takibinin düzenli yapılması gerektiği kaydedildi. İnsülin hormonunu bulan Frederick Grant Banting’in doğum günü olan 14 Kasım tarihinin Dünya Diyabet Günü kutlandığını belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Filiz Öğçe, her yıl on milyon kişiye diyabet tanısı konulmasının beklendiğini, 2035 yılında dünya genelinde 382 milyon hastanın oluşmasının öngörüldüğünü söyledi.