TÜM HABERLER

SUYLA ŞAKA OLMAZ!

Havaların ısınmasıyla su kazalarındaki artış dikkat çekici boyutlara ulaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre su kazaları dünyadaki kasıtsız ölüm nedenleri arasında 3. sırada yer alırken, her yıl 500 bin kişinin bu nedenle yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Türkiye’de de yılda ortalama 654 kişinin suda boğularak yaşamını kaybettiği ifade ediliyor.

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN HEMŞİRELER

Çocuklar, hayallerindeki hemşireleri resimlere yansıttı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Akademisyenlerinin İzmir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdiği “çocuk resimlerinde hemşireler’’ konulu resim yarışması sonuçlandı. Yarışmaya 4-10 yaş grubunda Tepecik Eğitim Araştırma hastanesi çocuk servislerinde yatan çocuklar ile İzelman’a bağlı bulunan Gürçeşme, Balçova ve Gaziemir anaokullarındaki 108 çocuk katıldı. İzmir Ticaret Odası Sağlık ve Eğitim Vakfı ve Filli Boya’nın sponsor olduğu yarışmada katılan tüm öğrencilere pastel boya dağıtıldı.

İZMİR EKONOMİLİ SAĞLIKÇILARDAN BİLİNÇLENDİRME ÇABASI

Cinsel yolla bulaşıcı hastalıkların görülme sıklığının arttığına dikkat çekilerek, mikrobun cinsel partnerlere bulaştırıldığı, kişide kısırlık, kanser, dış gebelik gibi hastalıklara neden olabileceğini belirtildi. Uzmanlar, özellikle gençlerin bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmaların arttırılmasına vurgu yaparken, İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve modern aile planlaması yöntemleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.